ORAC (Oxygen radical absorbance
capacity), vücudumuzda bulunan serbest radikaller olarak adlandırılan ve başta
kanser olmak üzere pek çok hastalığa yol açan maddelerin yokedilmesi yani emilim
değerini belirten ve besinler için kullanılan bir ölçektir.
Bir kez
ekince 2. sene meyve vermeye başlıyormuş.(Türk üreticilerden 4.5 ayda meyve alan
var şaşırtıcı ama gerçek. EM kullanmış bende kullanmayı
düşünüyorum.)
Türkiye'nin iklimsel avantajları yanında büyük pazarlara
yakınlığı avantaj olacaktır.Goji meyvesinin kurusunun fiyaı bu geleceğe
işarettir. Tam olarak menşeyi bilinmeyen goji kurusu 501-70TL ye alıcı
bulmaktadır.
Goji meyvesi aynı dut gibi vişne gibi toplandıktan sonra
hemen tüketilmesi, suyunun çıkarılması veya kurutulması seçeneklerini bize
sunar. Dışarıya ihraç edilen ürünler genelde kurusu ve konsantre mevye suyudur.
Bu yüzden iç pazarda taze meyvesi de pazarlanabilir. Üstelik kurusuna göre daha
karı olacagı aşikardır.Bireysel müşterilerin yanında Oteller, Restoranlar ve
büyük marketlere pazarlanılabilir.
Türkiyede Adıyaman Tut ilçesine 50
dönüm araziye ilk ticari goji berry fidanı dikimi gerçekleştirilmiş. Elde edilen
meyveler ihraç edilecekmiş.
Goji berry kurusunun besin değeri
Kurutulan Goji, bir kuru
üzüm olarak da aynı önemde bir besindir. Bir protein deposudur. 19 ayrı
aminoasit, yüzde 13 protein, yüksek değerde betakaroten, 21 iz minerali, çinko,
demir, fosfor, B-complex, yüzde 8 E vitamini, Zeaxanthin, Germanyum,
Carotenoids, Beta Sitosterol, Cyperone, Solavetivone, Physalin, Betaine ve çok
yüksek oranda C vitamini içerir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder