20 Ocak 2012 Cuma

ORAC Nedir?

ORAC (Oxygen radical absorbance capacity), vücudumuzda bulunan serbest radikaller olarak adlandırılan ve başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yol açan maddelerin yokedilmesi yani emilim değerini belirten ve besinler için kullanılan bir ölçektir.

Bir kez ekince 2. sene meyve vermeye başlıyormuş.(Türk üreticilerden 4.5 ayda meyve alan var şaşırtıcı ama gerçek. EM kullanmış bende kullanmayı düşünüyorum.)

Türkiye'nin iklimsel avantajları yanında büyük pazarlara yakınlığı avantaj olacaktır.Goji meyvesinin kurusunun fiyaı bu geleceğe işarettir. Tam olarak menşeyi bilinmeyen goji kurusu 501-70TL ye alıcı bulmaktadır.

Goji meyvesi aynı dut gibi vişne gibi toplandıktan sonra
hemen tüketilmesi, suyunun çıkarılması veya kurutulması seçeneklerini bize sunar. Dışarıya ihraç edilen ürünler genelde kurusu ve konsantre mevye suyudur. Bu yüzden iç pazarda taze meyvesi de pazarlanabilir. Üstelik kurusuna göre daha karı olacagı aşikardır.Bireysel müşterilerin yanında Oteller, Restoranlar ve büyük marketlere pazarlanılabilir.

Türkiyede Adıyaman Tut ilçesine 50 dönüm araziye ilk ticari goji berry fidanı dikimi gerçekleştirilmiş. Elde edilen meyveler ihraç edilecekmiş.

Goji berry kurusunun besin değeri
Kurutulan Goji, bir kuru üzüm olarak da aynı önemde bir besindir. Bir protein deposudur. 19 ayrı aminoasit, yüzde 13 protein, yüksek değerde betakaroten, 21 iz minerali, çinko, demir, fosfor, B-complex, yüzde 8 E vitamini, Zeaxanthin, Germanyum, Carotenoids, Beta Sitosterol, Cyperone, Solavetivone, Physalin, Betaine ve çok yüksek oranda C vitamini içerir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder